Marex 370 ACC nominert for andre gang

Norske Marex 370 ACC har fått mer omtale enn noen annen båt. Nå er båten nominert til Motor Boat of the year det andre året på rad.

Publisert

– Jeg vet ikke om jeg skal tro det, sier Espen Aalrud i Marex som også har designet vinneren. I rommet ved siden av er Hall of fame, et antall førstesider med Marex, både norske og utenlandske. En av dem fra Motor Boat & Yachting. Espen Aalrud husker godt da journalisten var i Leangbukta i Asker og testet båten.

– I like your boat, sa journalisten, og dro tilbake til England for å skrive testen. Og det var ingen grenser for hvor godt båten var likt. Den fikk førstesiden og ble nominert til Motor Boat of the year.

Se omtalen her

– Omtalen ble etter hvert så omfattende at det også ble et innslag i dagsrevyen, sier Aalrud.

Og i dag, om lag et år seinere renner det inn en ny melding fra juryen. Marex 370 ACC er igjen nominert til årets båt. En ny e-post plinger inn, og Espen Aalrud får bekreftet, at det virkelig er sant. Vinneren kåres under London Boat Show i 2011.

Godt omtalt

– Det forbauser meg, at vi blir nominert igjen. Det er som å vinne VM året etter, i samme prestasjon du gjorde året før, sier han.

– Hvor mange priser har dere fått på Marex 370 ACC nå?

– Til sammen har båten fått fem priser, tror jeg, svarer Aalrud. En av prisene er årets motorbåt i klassen over 30 fot, i Düsseldorf 2009.

– Trodde dere noen gang i forkant at båten skulle få så mye oppmerksomhet?

– Vi visste at vi tegnet noe som ikke var blitt vist før, noe helt annerledes, men at båten skulle få så mye oppmerksomhet hadde jeg aldri trodd. Med alle forsidene og artiklene Marex 370 ACC har fått, tror jeg dette må være Europas mest omtalte båt, sier Espen Aalrud. Han mener at markedsføringen denne båten har fått ikke kan måles i kroner.

Selger mest i Nederland

– Vi har fått mange hendvendelser, som forespørsler om å bli agenturer. Men nå er det heller ikke noe bonanza i markedet. Båt nummer 34 er nå under bygging. Flest båter er blitt solgt til Nederland. Danmark kommer på en andrebplass, mens svenskene er den tredje største kunden av 370 ACC. Norge ligger på en sjuende plass.

Marex 370 ACC er også testet av Båtliv. I Båtliv nummer 9, 2010, kan du lese Båtlivs langtest av båten. Er du abonnement laster du ned artikkelen gratis, og den koster 50 kroner for ikke-abonnementer.

Powered by Labrador CMS