Mann savnet etter båtvelt utenfor Hvaler
Mann savnet etter båtvelt utenfor Hvaler

Mann savnet etter båtvelt utenfor Hvaler

En mann er savnet etter at en 17 fots skjærgårdsjeep skal ha kantret utenfor Vesterøy ved Hvaler i Østfold. Redningsselskapet har funnet båten med bunnen i været. Søket på sjøen ble avsluttet natt til fredag, og man konsentrerer seg nå om å lete langs land.

Publisert

-Det foregår nå søk i området med Seaking, to redningsskøyter og politibåt, samt båt og mannskap fra Fredrikstad brannvesen, opplyser Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Pål Bustgaard, skipper på redningsskøyta Horn Flyer forteller at de har observert en båt i en liten kile ved siden av Utgårdkilen. Den lå med bunnen i været, men det var ingen spor etter den savnede personen.

- Vi har sett på båten, men det er trangt inne i kilen og det er grunt. Det er dårlige forhold for oss. Vi har nå trekt oss litt ut igjen og søker langs land, sier Bustgaard til Fredrikstad Blad.

Politiet bekrefter at det er observert en båt som ligger med kjølen opp og står i stenene i Vestre Kilen sør på Vesterøy.

-Det antas at dette kan være ulykkesbåten, skriver operasjonsleder Hans Martin Nygårdsmoen i Østfold politidistrikt i en melding til pressen.

Det var Klokken 18.50 at politiet fikk melding om at en mann er savnet etter at en 17 fots skjærgårdsjeep med 50 hk motor var kantret ved Vauerbråttet uten for Vesterøy på Hvaler. Det skal ha vært to personer i båten, og en kom seg til land der han ble påtruffet av forbipasserende. Han er ikke skadet, i følge politiet.

Det foregår nå søk i området med Sea King-helikopter, to redningsskøyter, politibåt og båt og mannskap fra Fredrikstad brannvesen. Politiet opplyser at det blåser vestlig vind, opp mot liten kuling i området. Røde Kors vil iverksette strandsøk i den grad mørket og værforholdene tillater det.


Båtvelten har trolig skjedd mens det ennå var dagslys, men politiet er ikke sikre på nøyaktig tidspunkt.


Powered by Labrador CMS