Mangler bruer og staker

Etter lanseringen av Gule siders sjøkart har Båtliv fått inn en rekke meldinger om feil og mangler.

Publisert

Noen av leser-henvendelsene gjelder sorte staker. Noen av dem mangler på sjøkartet til Gule sider. En av leserne har sendt inn et skjermbilde fra Gule sider som viser Fjærholmen, utenfor Tønsberg. Der er det to staker, som vi finner på papirkartet fra Statens karverk og kartplotterprgrammet fra Navionics, som blant annet leverer til iPhone og iPod.

Mangler bruer

Flere lesere har også lagt merke til bruer med manglende høydeinformasjon, og mangel på bruer.  Dette kommer ikke minst uheldig ut for seilere som skal planlegge turen. I et skjermbilde som Tore Vik har sendt til redaksjonen viser at Bolsøybrua er fraværende.

– I og med at selve brua mangler, er det jo lett å tenke seg at den ikke engang blir observert av brukeren. Min båt er en seilbåt, derfor er dette er det første jeg ser etter når veien krysser en fjord, eller et sund. Selv har jeg har både plotter og skikkelig sjøkart. Nettopp derfor undrer jeg meg på at disse kartdistributørene tør å legge ut kart med så store mangler. Hva annet som mangler vet jeg ikke, men det er grunn til å anta at dette ikke er det eneste, sier Vik til Båtliv.

– Når det gjelder mangler i sjøkartene, som eksemplene på bruer, så viser det seg at det er enkelte informasjonslag i sjøkartene som ikke har kommet med i den tekniske lanseringen i helgen. Vi jobber nå med å legge til all informasjon i sjøkartene, basert på kartdata fra Sjøkartverket. Disse manglene vil derfor bli løpende oppdatert, sier informasjonskonsulent Renate Morken hos Eniro Norge.

Ruteplanlegging

Leserne har også reagert på at de ikke klarer å planlegge og tegne opp dagsetappene slik reklamen viser, men her går det mer på brukervennligheten og misforståelser.

– Når det gjelder ruteplanleggeren så gjelder den kun på landkartene, ikke sjøkartene. Gule Sider vil ikke foreslå en seilerute for brukerne, kun kjørerute på veiene til lands. Men brukerne kan selv tegne opp sin egen rute i sjøkartene når de planlegger en seiltur ved å bruke «Tegn og mål», for å måle distanse, sier Morken, og legger til.

 

– Lenken til kjørerute ligger i menyen i kartet siden man kan veksle mellom sjøkart og andre kart hele tiden mens man er inne på kart-tjenesten, sier Morken.

Båtliv har testet funksjonen, og kan bekrefte at det virker, og at det er en effektiv og enkel måte å måle distanser på.

Slik legger du opp ruter.

Powered by Labrador CMS