Mange vil til trebåtfestivalen

Et rekodhøyt antall båter er meldt på til Risør trebåtfestival i år.

Publisert

Båtelskere kan glede seg til å besøke Risør Trebåtfestival i år. Like over påske meldte festivalen at det var påmeldt et rekordhøyt antall båter.

– Deltakerlista bærer vitne om at både nye utstillere og kjære gjengangere med og uten motor legger turen til Risør denne sommeren, skriver trebåtentusiast Anders Værnéus i en pressemelding.

Her følger pressemeldingen:

Festivalen arrangeres fra torsdag 5. august til søndag 8. august, og i år markeres marinens 500-års jubileum. Den 10. august 1510 beordret kong Hans at Henrik Krummedige skulle være ”øverste kaptajn og høvedsmand for alle kaptajner”, altså admiral. Dermed var den dansk-norske marinen offisielt opprettet. Nordmennene var betydelig overrepresentert både som mannskap og befal, og det er derfor naturlig å markere dette jubilee i Norge og i Risør. Forsvarsminister Grete Faremo ønsker derfor å åpne festivalen torsdag 5. august. På lørdagen trommes det sammen til flerregimental historisk prosesjon, og du har sjansen til å prøvesmake en historisk meny fra marinens loggbøker. Av historiske marinefartøy som har tenkt seg til Risør knytter det seg mest spenning til Shetlandsbussen KNM Hitra, som står klar på Vestlandet, men som i øyeblikket mangler skipssjef. Marinemuseet i Horten kommer med egen utstilling, og det vil også være andre foredrag og innslag i anledning jubileet.

Om ikke tanken på å hygge seg i sommersolen i indre havn er nok, avholdes det daglig regattaer i Risørs skjærgård. En kan også glede seg til motorbåtenes defilering dersom det er motorbrøl som får pulsen til å stige.

Jahn Teigen er årets festivalartist, og akkurat som de siste årene er konserten inkludert i festivalpasset. Datoen er lørdag 7. august. Selv om Tønsberggutten har rukket å runde seksti år og har bosatt seg på det skånske bondelandet, har hans stjerne alt annet enn falmet de

siste årene. Teigen stakk rett og slett av med Årets hederspris under Spellemannsprisen.

"Han er kongen av pop, og han har bitt seg fast i den norske folkesjela nesten som en

klippe", hevdet Inger Lise Rypdal fra scenen i den anledning.

Powered by Labrador CMS