Mange vil kjøpe båt

Hele 36 prosent av Båtguiden-leserne sier at de har kjøpeplaner i 2011. Daycruisere er populære i år.

Publisert

Du er kanskje blant dem som er på jakt etter båt? Hele 36 prosent av Båtguiden-leserne svarer at de har kjøpeplaner i 2011, i en stor undersøkelse gjennomført av Synovate i annet halvår 2010. Og Båtguiden-leserne vil bruke mer enn en halv million kroner på båtkjøpet, mens båtfolk flest planlegger å bruke 320.000 kroner på båtkjøp, viser undersøkelsen.

Les også: Finn drømmebåten i Båtguiden

Daycruisere

Daycruisere kommer høyt på ønskelisten til båtfolk i Norge som går med kjøpsplaner i undersøkelsen Synovate har gjort for Båtguiden. Erling Sande er blant de største aktørene i båtbransjen, med agenturet på Suzuki-motorer og båter fra Beneteau, Capelli og Ibiza. De opplyser til Båtguiden at særlig daycruiserne fra Beneteau har solgt bra i 2010.

De som følger godt med i båtmarkedet sier at trenden i hele Europa etter finanskrisen er at folk vil ha rimelige og praktiske båter. For en relativt liten inngangsbillett får du en kombibåt med stort bruksområde, og som du med et varmeapparat i styrhuset kan bruke hele året. En kombibåt med utenbordsmotor gir heller ikke større driftskostnader enn at det er håndterlig for svært mange av oss.

Familiebåter

–   Jeg tror det blir fokus på små og mellomstore familiebåter, dette henger sammen med at jeg tror folk flest fremdeles er forsiktig med større investeringer. Jeg har lenge trodd at miljøbåter skal komme i skuddet, men det er klart at økonomien spiller inn.  Slike båter er ofte dyrere enn andre og dermed er folk litt mer avventende, men kanskje kommer de sterkere i 2012, sier administrerende direktør Erlend Prytz i bransjeorganisasjonen Norboat.

Les mer om årets trender og båtnyheter i Båtguiden 2011, som du kan kjøpe i nettbutikken her.

Powered by Labrador CMS