Mange søkte nødhavn, men noen hadde problemer i nattestormen

Båtfolket var stort sett godt forberedet og mange søkte nødhavn før nattestormen, men noen fikk også problemer, blant dem en av Seilas-redaksjonens medlemmer.

Publisert

Redaksjoinssjef Axel Nissen-Lie og sønnen Emil måtte ut i shorts og t-skjorte i all hast i går kveld etter at den 36 fot store seilbåten som var fortøyd i bøya utenfor familiens hytte i Vestfoldskjærgården begynte å drive. Karene kom seg ombord og fikk slengt ut to ankere, men selv da greide man ikke å holde båten opp mot vinden. En trosse til en nærliggende bøye hjalp heller ikke og Nissen-Lie så ingen annen mulighet enn å ta båten inn  til Tønsberg der det fra før var tjukt med båter. Ankrene måtte han la ligge igjen på havbunnen. Seilbåten fant trygg havn og kom uskadd fra uværet

Redningsselsdkaper var involvert i minst to aksjoner i natt, ifølge nssr.no:

Motorbåt i havnsnød

RS "Sundt Flyer" fikk ombord sleper på en 40 fots motorbåt i havsnød ved Homborsund i siste sekund torsdag kveld.

Båten meldte om problemer med propellen vest for Grimstad ved 23-tiden. Det blåste stiv kuling på stedet og situasjonen ble betegnet som dramatisk. En person var alene i båten, melder Agderposten. Mannen fikk kastet anker og på den måten stanset den farefulle driften mot land. Da redningsskøyta kom frem hadde båten bare 30 meter igjen til fjæra. - Vi kom frem i siste sekund. Vinden sto rett på. Det er fire-fem meter høye bølger på utsiden her. Heldigvis fikk ankeret litt feste, og på den måten fikk båteieren kjøpt seg litt tid til vi kom frem. Det var nære på, opplyser mannskapet på Sundt Flyer. - Båten har problemer med propellen og må sjekkes. Det er ikke forsvarlig å taue den til Grimstad. Derfor vil vi finne havn til den i Homborsund, opplyste redningsmennene på RS "Sundt Flyer" til Agderposten.

Satt værfast på holme

Klokken 4 i natt hentet redningsskøyta "Peter Henry von Koss" to personer som satt værfast på en holme etter svikt i den ene motoren.

Da det ene drevet sluttet å fungere kom de to seg i land på en holme utenfor Egersund. Det var mørkt og dårlig vær i området, så de ringte redningsskøyta som har hjemmehavn i Egersund, "Peter Henry von Koss".De hadde kastet ut en dregg, men den klarte ikke å holde båten i den sterke vinden. Med bare ett fungerende drev ville ikke 29-foteren klare å kjempe mot bølgene og vinden. Redningsskøyta tok med seg fritidsbåten inn til Hellvik. Det gikk bra med både båt og mannskap.

Har du en historie fra nattens uvær, kan du sende den til [email protected]

Powered by Labrador CMS