Mandal innfører elektronisk overvåkning av småbåter

Alle som leier småbåtplass av Mandal kommune, må heretter betale for en installasjon som medfører at båten kan spores dersom den stjeles

Publisert

Havnefogd Jonny O. Hansen sier at det i utgangspunktet betales for den enkleste løsningen, men at båteierne selv kan bygge ut systemet og få varsel på mobiltelefon dersom noen går om bord i båten og forsøker å starte motoren.

- Alternativet er betalte vakter eller at båteierne går vakt på dugnad. Løsningen som er valgt, er den beste og enkleste. Betalte vakter vil være dyreste løsning, sier Hansen.

Havnefogden har imidlertid måttet tåle kritikk fra formannsskepet fordi han har gitt ett firma enerett på å levere det elektroniske utstyret, men Hansen besvarer kritikken med at det valgte firmaet har den beste løsningen og allerede har vunnet innpass med sitt sporingssystem i flere kommuner langs kysten. Havnefogden forteller også at han har diskutert problemstillingen med alle båtforeningene og alle andre impliserte parter i Mandal. Det har resultert i full enighet om løsningen.

- Systemet medfører at båten kan følges via satellitt. Dessuten mottar både politibåt og redningsskøyte signalene når stjålne båter passerer, sier Jonny O. Hansen til Fedrelandsvennen.

Powered by Labrador CMS