Søk i arkivet

BELLA 600 R
BELLA 600 R Foto:

Bella 600 RFornuftig og rimelig finne

Ønsker du en rimelig og trygg båt med moderne design for dagsturer? Da kan Bella være et godt valg, og du kommer langt med 300.000 kroner.

Finske Bella 600 R har samme designer som Sting, og er en litt mindre og rimeligere båt med flere modeller på samme skrog. Etter å ha kjørt både bowrideren og konsollbåten til Bella kan vi si at dette er båter som er trygge og forutsigbare, men ikke kjedelige å kjøre. Både Bella 600 R og BR har et relativt nytt formspråk. Rett baug, moderne skrogform og friske farger preger båtene, som ble lansert i 2015.

Bella 600 R er en båt med senterkonsoll, med to seter bak vindskjermen og plass til tre voksne på akterbenken.

Vi prøvekjørte båten med Mercury EFI 100 hk på hekken, som kan være et godt alternativ. Lavere motorisering kan bli litt tregt om man er mange om bord eller har tung last. Dette
er en båt som tåler mange passasjerer. Den er nemlig svært stødig, både når den ligger stille og under fart. Når tre voksne beveger seg fra den ene siden til den andre, krenger den knapt, og det er godt gjort i en båt av denne størrelse. Båtens designer Espen Thorup forteller til Båtliv at han har lagt vekt på at dette skal være en familievennlig båt. Her er det også høyt fribord, noe som er betryggende for småbarnsfamilier.

Les prøvekjøring av Bella 600 R her

Med 100 hestekrefter på hekken får vi Bella 600 R opp i 33 knop. Men dette er ikke en
båt som er designet for fart. Dette er en båt som skal gå stabilt og trygt, og det gjør den med glans. Den er uten overraskelser og helt udramatisk. Selv i skarpe svinger i full fart er den veldig trygg; her vil alle om bord nyte båtturen fullt ut. Fint turtallsområde ligger fra om lag 3500 omdreininger og noe oppover, der forbruket per nautisk mil også ligger lavt.

Ønskes bowrideren, er prisen med 115 hestekrefter på hekken rundt 300 000 kroner. I prisene er det inkludert solseng, kjøleskuff og vannskistang, for å nevne noe.

Pris fra ca 300.000 kroner med motor. På hjemmesiden til finske Bella Boats finnes det kart over alle forhandlere i Norge.

Husk at Båtliv-abonnenter (med digital tilgang) får fri tilgang til alt innhold i Båtliv fra og med 2006, som omfatter hundrevis av tester og prøvekjøringer.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen