Må Norges «æresgjest» bli hjemme fra Brest?
Må Norges «æresgjest» bli hjemme fra Brest?

Må Norges «æresgjest» bli hjemme fra Brest?

Forbundet Kysten har sendt ut et SOS for å sikre deltagelsen av den norske æresgjesten i årets og verdens største maritime festival i Brest. Det trengs 300.000 kroner for at den gamle hurtigrutesliteren,  «Ragnvald Jarl», skal komme av gårde.

Publisert

– Vi jobber nå hektisk for å få de siste brikkene på plass for å finne en løsning for Norges æresgjest i Brest 2012, skriver Forbundet Kysten i en pressemelding. Æresgjesten, som skal være hovedattraksjonen fra norsk side i år, er det gamle hurtigruteskipet «Ragnvald Jarl» som nå heter «Sjøkurs» og er Sørlandets maritime videregående skoles skoleskip. Skuta skal brukes til tranport av norske båter til festivalen, være hotell for Marinemusikken og gjester og huse forskjellige kulturarrangementer og internasjonal utveksling. Alle om bord, fra kaptein og maskinsjef og øvrig mannskap jobber frivillig på dugnad, men skipet trenger bunkers og andre driftskostnader.

Forbundet Kysten søker nå gode råd og innspill: – Hvor finner vi de siste brikkene som må falle på plass? Kan du bidra er det bare å ta kontakt med Tore Friis-Olsen i Forbundet Kysten på telefon 2242 4282, eller på epost: [email protected]

Powered by Labrador CMS