Luksusfrakt over Atlanteren

Med 18 private båter på lasteplanet kan eierene se frem til ti dagers luksuscruise mens de følger båtene sine over Atlanterhavet.

Publisert

Foto: Yacht-transport

At båtene blir tatt meget godt vare på under den ti dager lange transporten med det 209 meter lange  skipet er det ingen tvil om. Men her er det ikke bare båtene som blir tatt godt hånd om. Også deres eiere nyter godt av en luksus som vanligvis assosieres med den man opplever på ordinær cruiseskip.

Rollebytte

På fraktskipet «Yacht Express» er nemlig rollene byttet om;- Her er det båtene til de reisende som «hovedpassasjerene», mens eierne kun er med for å følge båtene sine over havet. Likevel har superskipets ledelse tenkt nøye gjennom detaljene for at »«båtfølgerne» ikke skal kjede seg eller lide noen nød under overfarten. Superskipet som frakter båtene har  både svømmebasseng, restaurant, bar, kino, konferanse og treningsrom om bord.

Bunnen senkes ned

Selskapet har siden 1987 fraktet mer enn 9000 motor-og seilbåter til forskjellige destinasjoner verden rundt, og dermed gitt båteierene en trygg og enkel tilgang til fremmede feriehavner og farvann. Båtene lastes om  bord på skipene ved at bunnen i fraktskipet senkes. På den måten kan båtene kjøre inn på dekket mens dette ligger under vann. Siden blir bunnen i fraktskipet hevet igjen slik at båtene ligger tørt under frakten.

«Yacht Express», som gjør 18 knop i marsjfart og tilhører selskapet Dockwise Yacht Transport, er hele 130 meter lengre enn de andre fraktskipene til selskapet.

Powered by Labrador CMS