Luksus for det sosiale

Apreamare 64 er yacht for å ta med venner på en luksuriøs tur.

Publisert

Italienere kan bygge båt, og Apreamare i Napoli har bygd båter siden 1849. Apreamare Gozzo og Ferreti Group har nå gått sammen og bygd et moderne båtbyggeri i Torre Annunziata i Napoli. Anlegget står snart ferdig og utgjør til sammen hele 527.000 kvadratmeter! Bare havneanlegget har en grunnflate på 10.000 kvadratmeter, og det er her Apreamare 64 står og venter på oss.

Ikke overdådig

Dette er en båtprodusent som legger stor vekt på finish, og de anser seg selv som en av de mest velrenommerte italienerne utad i verden, selv om de fleste nordmenn ikke har hørt så mye om disse båtene. Produsenten forteller oss at de heller ikke har eksportert noen båter til Norge.

64-foteren er ikke hva vi forbinder med en typisk italiensk luksusyacht. Vårt førsteinntrykk før vi går om bord er at dette er en litt annerledes båt, uten de tradisjonelle italienske linjene, diplomatisk sagt. Denne båten er resultatet etter samarbeid mellom Victory Design og Apreamere. Det de prøver å få fram er den originale Sorrento Gozzo med klassiske linjer ny stil.

Behagelig i fart

Akterenden er avrundet og har en stor sofa og solseng til disposisjon. Vil man fortsatt være ute, og kanskje oppleve litt mer av farten, er det også en stor u-sofa på fordekket. Når båten drar opp i 30 knop merkes farten godt der framme. Båten har for øvrig en makshastighet på 33.5 knop, motorisert med to dieselmotorer på til sammen 2220 hestekrefter. Her er det ikke lagt vekt på de rå kjøreopplevelsene, som på italienske Baia som vi skrev om i forrige uke. Det gir også halverte drivstoffutgifter, med et forbruk på «bare» 400 liter i timen om man vil holde topphastigheten.

Rom for vennskap

Det kreves kystskipper for å kjøre 64-foteren. For føreren er det her lite å si på komforten. Store vindusflater gir god oversikt og båten føles ikke så stor som en 64-foter. Selv om italienerne her gjenopplivet den originale Sorrento Gozzo har skroget gode kjøreegenskaper.

Bak føreren er det en stor sittegruppe, men også når det gjelder plassen innvendig føles ikke Apreoamare 64 så stor som den i virkeligheten er. Går vi leideren ned er det derimot tre doble kabiner og tre bad med toalett. Og dette er ikke alt. Med inngang fra utsiden er det også en liten enkelkabin, også med bad og toalettløsning. Produsenten opplyser at de legger vekt på det sosiale. Luksus er mer enn at det skal være flott, luksus er også vennskap, å kunne ha med seg venner på tur.

Apreamare 64

Lengde: 19,4 meter

Bredde: 5,6 meter

Vekt: 32,2 tonn

CE-sertitifisering: B

Maks hastighet: 33,5 knop

Cruisingfart: 29 knop

Powered by Labrador CMS