Hærverk ved Fisketorget:

Rebecca Bergetun
Rebecca Bergetun

Løsnet fortøyningene på seks båter

Ukjente gjerningsmenn løsnet i natt fortøyningene på alle fritidsbåtene som lå til kai ved Fisketorget i Bergen. Nå lover eierne dusør for gode tips i saken.

Publisert Sist oppdatert

Det lå seks store cabincruisere innerst i den populære kommunale gjestehavnen, midt i Bergen sentrum. Klokken halv fem i morges ble fortøyningene løsnet og landstrømkablene kastet på sjøen. 

– Dette kunne ha gått riktig galt, melder en fortørnet båteier Rebecca Bergetun

– Ingen av oss er født med sølvskje i munnen. Dette er hyttene våre, som vi har spart og jobbet for.

 

Lover dusør for gode tips

Saken er politianmeldt og Bergetun etterlyser vitner. Hun ber om at enten båteierne eller politiet blir informert om det er tips i saken.

– Har du sett eller hørt noe, vær så snill å ta kontakt. Tips som fører til løsning vil bli belønnet!

Båtene lå ved Fisketorget for at eierne skulle sikre seg den meget ettertraktede beliggenheten på 17. mai, og båteier Bjørn Kallekleiv forteller at det ikke var folk i båtene i natt.

– Selv fikk jeg en alarmmelding da strømmen gikk. Også en bekjent som gikk forbi tok straks kontakt da han så at alle seks båtene nærmest fløt fritt rundt inne hopen ved torget. 

 

To liner holdt igjen

Kun to tynne liner gjorde at båtene ikke drev helt ut i havnebassenget.

– Da hovedfortøyningene var løsnet ble disse to siste linene trolig så stramme at gjerningsmennene ikke klarte å å opp knutene, sier Kallekleiv.

Rent fysisk har hærverket heldigvis medført få alvorlige konsekvenser, takket være rolig vær, masse flaks og bistand fra politi og havnevesen. Så langt ser det ut som om det kun er mindre skader på to av båtene. I tillegg er landstrømkabler ødelagt og alt av sikringer har gått på land.

– Det er likevel skremmende. Vi båteiere er jo alltid redde for hærverk og pøbelstreker, men når det først skjedde gikk det overraskende bra, opplyser Bjørn Kallekleiv.  

 

Powered by Labrador CMS