Læsø: En fredfylt perle

Alex sveiper rolig over havnebassenget med kikkert fra havnefogdens tårn. Vesterø havn ligger på øya Læsø, den nordligste danske øya. Innenfor den store og trygge moloen finner du en av de fredeligste og best organiserte havner sør for 60. breddegrad. Et reisemål å anbefale for halvfrosne «fjellaper» som ønsker en fredfylt båtferie i sol og varme.

Publisert

Kikkerten til Alex fortsetter rundt moloens steinfylling. Bevegelsen endres der fyllinga ender mot den lange, myke og tilsynelatende øde sandstranda som omkranser øya. Når den glir over sanddynene hvor turistene slikker sol mellom sine badeekspedisjoner, stanser den litt nølende. Så rettes den til siden, mot dem som vasser flere hundre meter ut i det langgrunne Kattegat. Et øyeblikk seinere er kikkerten raskt tilbake, og rettes ned i havnebassenget langs rekkene av båter med danske, norske, svenske og tyske flagg.

Altmuligmannen Alex

Siden den gang er havna utvidet og modernisert. Kapasiteten er 150 fritidsbåter, men Alex forteller at han en gang har klart å stue sammen 276. Døgnprisene er 170 og 340 danske kroner for båter under og over 15 meter. Strøm er inkludert. Dieselsprisen lå på ca. 10 danske kroner sommeren 2010. Mer informasjon finnes på www.laesohavn.dk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS