Lær trebåthistorie

Er du interessert i klassiske trebåter bør du sette av tid i kveld onsdag 16. Januar klokken 19:00. Da kommer en av skandinavias dyktigste trebåtkjennere, Anders Værnéus, til Holmen Fjordhotell for å fortelle om svensk og skandinavisk trebåthistorie.

Publisert

Forfatteren og journalisten Anders Værnéus, med eget motorbåtmuseum, holder i kveld foredrag om svensk motorbåthistorie. Han tar for seg både båter og konstruktører.

Dette møtet er også åpent for medlemmer i foreningene: Furuholmen Yacht Club, Riva Club Norway, Klassisk treseilerklubb, og Seilskøyteklubben Colin Archer.

CMB har til hensikt å samle folk med en felles interesse for klassiske motorkryssere, hyttebåter og runabouts, historikken rundt dem, og bevaring av denne delen av vår kulturskatt. CMB skal være et sosialt felleskap for utveksling av idéer og erfaring om vedlikehold og restaurering av disse.

Hensikt er å bevare de klassiske motorbåtene, primært gjennom vedlikehold, og sekundært gjennom restaurering, samt å bidra til og fremme gleden av å bruke klassiske motorkryssere og runabouts.

CMB ble stiftet i 1992 og har i dag ca 160 medlemmer. Medlemsbåtene spenner i aldre, og størrelse fra drøyt 90 år gamle damer til ungdommer i 30-årene, fra drektige 60’ og ned til 14’. De aller fleste er av norsk opprinnelse, men vi har også en del svenske og danske båter samt noen "øvrige".

Blant noen av de aktiviteter vi har for å oppnå dette, er medlemsmøter, gjerne med foredragsholdere som gir informasjon om forskjellige nyttige og relevante temaer, deltagelse på forskjellige festivaler, som for eksempel trebåtfestivalen i Risør, båttreff på fjorden og felles turer til interessante steder.

Medlemsbladet "Motorkrysser'n", tar for seg aktivitetene innen foreningen; presentasjon av månedens (medlems)båt, diverse artikler fra medlemmer, innkalling til og referat fra møter, informasjon om forskjellige arrangementer og festivaler.

Powered by Labrador CMS