Lovende nytt actionkamera

Med denne kameranyheten fra Garmin kan du fange opp de fleste båtopplevelsene både med film og stillbilder. Spesifikasjonene er lovende for actionfotografen.

Publisert

Det nye actionkameraet som går under navnet VIRB fra Garmin skal både være slitesterkt og vanntett (IPX7) og kan bli en konkurrent til veletablerte GoPro. Men i motsetning til mange av sine konkurrenter har Garmin nå satset på en mer aerodynamisk utforming. Den leveres også standard med en 1,4 tommers Chroma-skjerm med høy oppløsning og for å sette opp innstillingene fotografen ønsker. Denne skjermen forblir på, men denne type skjerm har også lavt strømforbruk. Garmin lover også godt batteri med lang levetid.  Den har et lithiumionbatteri på 2000 mAh. Med opptak med full oppløsning, altså 1080p skal man kunne ta opp i tre timer.

For å begynne å filme skyver man enkelt fram glidebryteren. I motsetning til mange konkurrenter har dette kameraet også digital bildestabilisator. Den har også korrigering av objektiv-forvrengning.

Bildesensemsprem er em CMOS-sensor med 16 megapiksler. Klarer du deg med 848x480 i oppløsning kan du kjøre 120 bilder i sekundet. Med full oppløsning blir det 30 bilder i sekundet. Bildesensoren egner seg også for stillbilder med sine 16 megapiksler, og har en egen utløserknapp for fotografering. Kameraet kan ta bilder samtidig som du filmer.

En spennende funksjon med VIRB er mulighetene Garmin legger opp til å kontrollere kameraet eksternt. Men her legges det da opp til bruk av andre produkter fra Garmin. Den norske prisen er ikke kjent ennå, men i USA koster kameraet 300 dollar. Har du lyst på enda flere spesifikasjoner kan du for 100 dollar mer kjøpe VIRB Elite, som også har Wi-Fi og innebygd GPS. Da kan du også koble opp mot smartelefon og nettbrett (iPhone og Android).

Se produsentens film-presentasjon av VIRB:

Powered by Labrador CMS