Logget 800 gylne øyeblikk

– Å komme trygt hjem og å gjøre hver dag til en fordømt god dag. Det var Randi Skaugs mål ved å padle hele den nordnorske kysten på langs.

Publisert

HOVEDBILDE: Randi Skaug fortalte om padelturen og overvinnelse av frykt under medlemsmiddagen i Travellers Club i Oslo mandag. Foto: Linn Krogh Hansen.

– Å padle Nord-Norgekysten er en av de største utfordringen jeg noen gang har latt meg ut på. Jeg er 53 år og har sjelden møtt frykt så sterkt som nå. Jeg har møtt frykten med å forstå oppgaven, trene opp min egen kompetanse og beholde perspektivet på hva som er viktigst – å komme hjem. Dette skriver Randi Skaug på sin hjemmeside "sakteruta.no, som også er navnet på kajakkekspedisjonen langs den nordnorske kysten.

Den 20. mai 2004 ble Skaug første norske kvinne på Everest. Fjellturen hadde ett mål: Å mestre.

Møtte frykt

Nå var det padling langs kysten som sto for tur. Den nordnorske kysten med kaldt og urolig vann.

Skaug hadde aldri vært ordentlig redd før hun bestemte seg for å padle kajakk langs den arkistiske delen av norskekysten alene. Men etter første treningsøkt i Nevlunghavn holdt hun på å trekke seg fra hele prosjektet.

Friskusen strevde  med å lære seg eskimorulle, og begynte for første gang og tvile på om hun var i stand til å fullføre planen sin.

– Jeg var livredd! Og begynte å stille meg spørsmål om jeg virkelig var så modig som mange hadde sagt til meg. Siden jeg aldri hadde vært redd, hadde jeg vel heller aldri fått testet om jeg var modig, sier Randi, og siterer Jo Nesbøs utsagn «For å ha mot, må du være redd».

Lære eller la være

Jeg hadde to alternativer: enten la være, eller å lære. Jeg valgte det siste, sier Randi Skaug.

Under møtet i Travellers Club mandag fortalte hun hvordan hun snudde frykten for å dø til noe positivt, som gradvis gjorde henne mer og mer klar for den planlagte langturen i kajakk. Det opprinnelige målet om å padle 30 km per dag, ble også endret. 

– Å komme trygt hjem og å gjøre hver dag til en fordømt god dag. Derfor har jeg også fått tid til å nyte turen, og kan nå glede meg over tilsammen 800 gylne øyeblikk, 400 i fjor og 400 i år!

Les mer om Randi Skaug her

Powered by Labrador CMS