Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Koordinater: 68°21’48,409"N 14°56’29,062"Ø

Fjell og sjø møtes i Trollfjorden

Trollfjorden er blant severdighetene fra Hurtigruta. Den lille fjorden er vel verdt et besøk for båtfolk som liker fjellturer, og er interesserte i historie.

Publisert Sist oppdatert

Trollfjorden ligger helt øst på Austvågøya, og vest for Ulvøya i det strømfulle Raftsundet. De lærde strides om fjorden skal regnes til Vesterålen eller Lofoten, men det er ingen tvil om at den ligger i Hadsel kommune i Nordland. Med motorbåt er det bare en times seiling (kjøring) nordøstover fra Svolvær opp Øyhellsundet i 15 knops fart. Farvannet er rimelig oversiktlig og du seiler som regel i smult farvann i ly av Lofotfjellene.

Lofoten er et eldorado for båtfolk som liker fjellturer. Her møtes sjøen og fjellet i en herlig forening. Skjønnheten kan ta pusten fra deg når fjellene skyter opp av havet med spisse topper med snø på. Været skifter brått som på fjellet. Sola kan steke og varme som en diger lampe fra blå himmel i det ene øyeblikket. I det neste kan skyene formørke himmelen med kald vind og nedbør.

Trollfjorden er essensen av Lofoten. Den smale fjorden er omgitt av høye topper. Er du heldig kan du se havørnen seile på utspente vinger oppi fjellene. Trollfjorden er enkelt tilgjengelig med båt. Den er smal i innløpet og vier seg ut i bunn, nesten som en lagune på fjellet, med strand og elveleie helt innerst i fjorden. På tider med rasfare skal man ikke gå inn i fjorden. Da holder også Hurtigruta seg unna.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her