Dagens havnetips:

Livlige Kragerø

Få byer kan vise til Kragerøs yrende folkeliv om sommeren.

Publisert

HOVEDBILDE: Sommerkveld over gjestehavnen. Øya og Gunnarsholmen. Alle foto: Linn Krogh Hansen.

Flere av våre mest kjente malere, skulptører og skribenter har satt sitt preg små denne småbyen lengst syd på østlandet. Maleren og tegneren Theodor Kittelsen ble født i Kragerø, og i år markeres 100-årsjubileet for hans død.

Edvard Munch udødeliggjorde Kragerø gjennom maleriet “Solen”,  som henger i universitetets aula i Oslo. “Solen” er malt fra Skrubben, hvor du ser rett ut i Skagerrak. I tillegg malte han flere av sine beste portretter av venner og kontakter i kunstlivet mens han bodde i Kragerø.

– Denne byen må males, uttalte Munch, som også foreviget bymiljøet og heiene rundt med penselen.

Liv og røre

Om sommeren foregår det meste av aktiviteter og fornøyelser rundt Blindtarmen, den konstruerte fjordtarmen som strekker seg inn til den gamle jernbanestasjonen nedenfor Martinuistrappene. Nest innerst i “tarmen” ligger uterestauranten Tollboden, som lokker med italienske småretter og skalldyr på bryggekanten. Her kan du gjerne ta med hunden din, restauranten har nemlig egen meny for de firbente. Videre bortover brygga ligger restaurantene og pubene tett i tett; Onkel Oskar, Jensemann, Stopp en halv og Haven på Victoria hotell har vært samlingssteder for lokalbefolkningen og turister i flere år. I løpet av de siste par årene har flere steder kommet til, og tettet de tidligere tomme lokalene langs “Lysløypa”, som går fra Blindtarmen til  den populære westernsaloonen El Paso.

To gjestehavner

Det er gjestehavn på begge sider av broen til Øya. På vestsiden fortøyer du til bryggene innenfor Gunnarsholmen. Dette er den triveligste av havnene. På østsiden ligger du nærmere sentrum, men det er mer industripregede omgivelser. På Gunnarsholmen er det badestrand, og saltvannsbasseng. Her er sanitæranlegg for besøkende med alle servicetilbud en gjestehavn normalt tilbyr. Gjestehavnen ligger litt utenfor denne delen av sentrum, noe som kan være greit med tanke på nattesøvnen.

Prisene for overnatting er fra kr 200 per natt. Barthebrygga og Jernbanekaia har wifi. VHF kanal 12.

Verdt å få med seg i sommer

Red Bull Cliff Diving 12.juli: Ett av de høydepunktene i sommer, hvor Kragerø er an av seks utvalgte steder på verdensbasis for klippestupekonkurrensen til Red Bull. Den beste tilskuerplassen har du fra egen båt uten for Øya, hvor det stuper fra inntil 27 meter.

Koggeregattaen 19. juli: En folkefest for tilskuere og båtfolk,  hvor byens trekogger/snekker  pyntes til fest og motorregatta, med Tollbodensom base.

Press Play Festival: Gunnarsholmen 11.-12. juli

Skåtøy vise- og poesifestival: 17-19. juli

Kragerø havnefestival: Familiefestival med gratis inngang. 08.-10.august.

FOLKEFEST: Fra Red bull Cliffdiving i Kragerø i 2010. 12. juli er de tilbake. Arkvifoto: Linn Krogh Hansen.

Finn en havn

havna.com finner du bilder og informasjon om enn 850 gjestehavner og 300 naturhavner. På havna.com finner du også turtips og artikler om båtlivet.

Del et bilde

Del dine turtips og sommerbilder fra årets båtferie på facebooksiden til havna.com. De beste bildene premeieres med tre utgaver av magasinet Båtliv.

Powered by Labrador CMS