Liten superyacht

Med Voyager 42 introduserer Jeanneau en langturbåt med inspirasjon fra superyacht.

Publisert

Salong Nautique, Paris

C'est magnifque! En godt voksen dame står foran på den store flybridgen på nye Jeanneau Voyager 42, som har verdenspremiere i Paris. Salgsdirektør for Jeanneau, Martin Schemkes, smiler. Jeanneau har brukt 2,5 år på å utvikle båten, som er designet av superyacht designer Tony Castro. Dette er første modell av en helt ny serie, som legger seg i et nytt segment mellom flybridgebåt og trawler.

Voyager 42 er en langturbåt med designløsniger fra større yachter. Baugen er laget med liten bulb for å kaste sjøen til siden. Skroget er planende, men designet for god drivstofføkonomi og manøvrering også i lavere hastigheter.

Toppfart er 28 knop med to Cummins på 380 hk hver. Båten har strak aksling, og forsåvidt klassiske løsninger. Den har stort fordekk med solseng, dollbord og utgang fra førerposisjonen som på en trawler. Aktderdekket er stort med salong under tak, og badeplattformen gigantisk. Flybridgen er minner om et trawlerdekk, den er gigantisk med solseng akter, salong med bar og førerposisjon foran.

– Dette er en sosial båt for langtur. Rekkevidden er over 300 nautiske mil, forteller Schemkes. Innevolumet er imponerende. En lys og åpen salong oppe innenfor bakdøren, deretter bysse og førerposisjon. Nede er det to lugarer og to bad. Vinduer i skrogsiden gjør at du kan se rett ut på sjøen fra sengen i lugaren.

Powered by Labrador CMS