Liten og gjennomtenkt

Det er ikke størrelsen som teller når man lager båter med gjennomtenkte og praktiske løsninger, det er Nordkapp Enduro 550 et bevis på.Film og bildespesial!

Publisert

Se film!

Se bildespesial!

Nordkapp Enduro 550 er bare 5,5 meter. Innenfor sine 18 fot er det rikelig med sitteplasser og mer enn nok stuveplass. Designer Espen Thorup har ikke overlatt noe til tilfeldighetene med Nordkapp Enduro 550.

Plass nok til tauverk

Når vi skal legge til er det bare å trekke ut fenderen fra holderen og vippe den. Båten har mange andre gode løsninger, som bidrar til å gjøre båten uvanlig praktisk. Ved baugen er en luke, som er beregnet til å tråkke på om du skal i land, og under er det plass til tauverk. Men designeren har også gjort det enkelt å få tak i tauet, uten å løfte på luka. Og det er vel dette som er gjennomgående med hele båten, at det er gjort plass til tauverk alle steder man trenger tau. På hver side av akterbenken er det en luke, som gjør det enkelt å stuve unna tauet. Over luka brettes benkeputa ut, for å utnytte hele bredden. Denne løsningen fungerer også som armlene, om ønskelig.

Se film (teksten fortsetter under filmen):

Barnevennlig

Kalesjen er innfelt i fronten på konsollen. Vi starter båtturen med å kjøre med kalesjen oppe. Den dekker over førerbenken, der det er plass til to personer, som sitter tørt og godt. Kalesjen er todelt, og kan også benyttes som sprayhood.

Sikkerhetsmessig scorer 550 Enduro godt på Båtlivs testskjema. Brannslukkingsapparatet kunne ikke vært lettere tilgjengelig, plassert bare en snau armlengde fra føreren.

Nordkapp er også, som vanlig, flink med redningsstigen, og har gjort den lett tilgjengelig om du faller i vannet. Nordkapp 550 Enduro utmerker seg som en barnevennlig båt, med høyt fribord. Og uansett hvor du er i båten, er det stort sett noe å holde seg fast i.

Båten er leken nok med Evinrude 115 hestekrefter på hekken, men den er godkjent for opptil 130 hk. De 115 hestekreftene holder for de aller fleste, og til og med motoralternativet på 75 hk bør holde lenge for mange, selv når båten skal brukes til vannski og wakeboard. Prisen for 115 båten med 115 hestekrefter starter på 327 600 kroner.

I Båtliv nummer 6 som er i salg fra 29. juni kan du lese mer fra testen av Nordkapp Enduro 550, med fart og forbruksmålinger.

Tekniske data

Lengde: 5,53 m

Bredde: 2,20 m

Vekt uten motor: 630 kg

Antall personer: 6

Motor: 75-130 hk

Motor testbåt: 115 hk

Powered by Labrador CMS