Liten, elektrisk og stor spiseplass

Denne elektriske båten er bare snaue fem meter lang, men har bordplass for seks personer og flere retters middag.

Publisert

>> Se bildespesial

>> Se film

Båten som heter Uno Supiore hadde sin premierevisning under den internasjonale båtmessa i Cannes. Strategisk nok farget de båten oransje. Den var derfor ikke vanskelig å få øye på, selv om den blir som en spurv i strutsefarm på den enorme båtmessen. Her er det flere båter som strekker seg godt over 100 fot. Etter messa sender en begeistret salgssjef en epost til Båtliv og forteller at de kunne feire at de solgte tre båter og fikk flere nye forhandlere.

Solcellepanel

Når vi ser båten kan vi ikke annet enn å bli imponert over hvordan de har klart å utnytte den lille plassen, uten at det virker trangt. Fordekket er dekt til med solcellepanel.

– Dette solcellepanelet skal klare å lade batteriene med fem prosent i timen, forteller salgssjef Lars van der Veen for Supiore som holder til i Amsterdam. Plugger man kontakten vil den lade 20 prosent i timen. Av hensyn til diverse regler har vissnok produsenten lagt inn en fartsbegrensning på ti knop. Produsenten forklarer dette med at man da skal kunne kjøre båten uten noen form for sertifikat.

Se fra utviklingen av Uno Supiore:

Hold deg oppdatert på båtnyheter, følg BåtlivFacebook

Velutstyrt spisebord

Bak solcellepanelet og en vindskjerm er en midtstilt førerplass. Man skulle da tro at en båt i denne størrelsen da ikke har mye plass igjen til medpassasjerer. Men her er det plass nok til seks personer til om man ønsker. Og skulle man tro at det ikke er plass til noe bord da, tar man feil. Her er et stort utfellbart bord med en innfelt grill. Løfter vi opp lokket i bordet finner vi også en vask med kran, vinstativ og kjøleboks. Selv de færreste båter på rundt 30 fot har større bord enn dette. Her er altså tanken at man cruiser rundt og nyter livet med et godt måltid sammen med gode venner. Holder du deg til rolige tre knop har du seks timers kjøretur foran deg.

Båten har ingen norsk forhandler, men prisen for grunnmodellen ligger på 45.200 euro, som tilsvarer om lag 370.000 kroner, og her slipper du HK-avgift.

Powered by Labrador CMS