Lite snø, flere tyverier
Lite snø, flere tyverier

Lite snø, flere tyverier

Med den snøfattige vinteren kan vi vente flere båttyverier sammenlignet med fjoråret. – Tyvene liker seg nå, advarer Jack Frostad i If skadeforsikring.

Publisert

I fjor ga den snørike vinteren flere skader på båter i opplag. I år snøen borte. Vi skulle med det tro at forsikringsselskapene får et godt år med få utbetalinger. Men med snøfri leide ned til båthavnene frytkter informasjonsdirektør Jack Frostad i If skadeforsikring at antall tyverier går opp, sammenlignet med fjoråret.

– Tyvene liker seg nå. De kommer til med lastebil eller varebil. Tyvene liker ikke å skru i ti minus, og nå er det jo mildt også, sier Frostad til Båtliv.

Han antar vi vil se økningen på statistikken for fjerde kvartal, som nå er rett om hjørnet.

– På vinteren er det heller ikke organisert vakthold. Tyvene vet at denne perioden er den best, og den verste for båteierne, sier Frostad.

Det er ikke selve båten vi bør frykte mest for. Det er utstyret om bord som trekker mest.

– Tyveriene går ofte på utstyr i båtene. Vårt råd er at eierne plukker med seg verdifult utstyr og tar med seg hjem, sier Frostad. Han legger til at Utenbords drev skal være låst eller boltet fast og at påhengsmotorer under 40 hestekrefter må fjernes, hvis vilkårene for forsikringsutbetaling skal oppfylles. Husk også at alt løst tilbehør som er verdt mer enn 20.000 kroner (samlet verdi) og enkeltgjenstander verdt mer enn 5000 kroner også må fjernes.

Og skulle snøen komme, har Frostad følgende råd.

– Husk at du er båteier om vinteren også. Sjekk båten jevnlig for å se at alt står bra bra til med vinterlagringen. Hver fjerde kaskoskade skjer i vintermånedene, mens båten ikke er i bruk.

Powered by Labrador CMS