Lillesøster tok pris

HELSINKI (Båtliv): Etter suksessen med Flipper 670 ST har Bella Boats lansert en lillesøster, 640 ST. Etter lanseringen forrige helg er allerede første pris hentet inn. Vi har sett på den nylanserte båten, se bildespesial!

Publisert

>> Se bildespesial!

Hardtop-båten Flipper 670 ST (Sport Top) ble godt mottatt da den ble lansert i fjor, og var nominert til Powerboat of the year 2013 i Düsseldorf. Båtliv hadde også en prøvekjøring av nykommeren i fjor, og fikk et godt inntrykk. Nå er altså en litt mindre, og selvfølgelig en rimeligere modell lansert. Flipper 640 ST er en snau fot kortere. Mindre og lettere båt betyr mulighet mindre motor og at den er godt egnet for trailing.

Godt utnyttet plass

Med Flippers nye hardtop-serie er det en mulighet for at fabrikanten bidrar til hardtopens renessanse, som vi skrev etter vår prøvekjøring av 670 ST i fjor. Hardtop er gjerne et sosialt alternativ. Mens man sitter ute og nyter været, kan de minste sitte under tak, men i motsetning til en daycruiser er hele familien øyekontakt. Ulempen er vel hvis man blir nøden og må på do. Men her har båtens designer, Espen Thorup funnet en smart løsning på 670 ST som gir toalettbesøk uten innsyn. Løsningen er ikke helt den samme på 640 ST, men Thorup forteller at toalettløsningen er nesten like god.

640 ST har ikke uventet mange av de samme løsningene som 670 ST. Båten er godkjent for sju personer og kan tilby soveplass for opptil fire personer. Dette er det samme for begge modellene. Desigeren, klart å få de aller fleste løsningene som vi kjenner igjen fra 670 ST, men i én fot kortere båt og fem centimeter mindre bredde. L-sofaen akter er også den samme.

Håper vil inspirere

Føreren har god beinplass og sitter godt i et sete med god ergonomi. Instrumentpanelet er ryddig, og det er plass til en liten plotter over rattet. Selv om vi sitter langt bak, med hardtoppen foran oss, får vi et inntrykk, uten at vi har prøvekjørt båten, at vi har relativt god oversikt som fører. Og er det folksomt under taket er det fullt mulig å vippe opp setet og enten sette seg litt høyere eller stå, med overblikk over taket. Akter er det en L-foret sofabenk med fin plass til fire personer. Seteryggen til passasjersetet vippes enkelt fram når hele benkeplassen skal brukes rundt bordet, og førerstolen kan snus for å ta del i det sosiale samværet. Flipper 640 ST ble også kåret til Boat of the Show 2013 for Vene Båt i Finland.

– Jeg er veldig fornøyd med tildelingen. Jeg håper denne båten vil inspirere unge og nye båtkjøpere til å prøve en smakebit av sjølivet, sier Thorup til Båtliv.

Powered by Labrador CMS