BLIR NY: Lillesand havn.
BLIR NY: Lillesand havn.

Lillesand fornyer gjestehavna

 Lillesand kan endelig få en ny og bedre gjestehavn å tilby båtturistene. Den midlertidige nye havna kan være klar 15. juni, skriver Fædrelandsvennen.

Publisert

- Gjestehavna har ikke vært Lillesand verdig. Det har vært både pinlig og flaut å ha et slikt tilbud til båtturistene,  sier ordfører Arne Thomassen til Fædrelandsvennen. Han synes det nye forslaget fra administrasjonen til midlertidig gjestehavn er spennende.

    Hvis alt går etter planen, skal det nye anlegget være ferdig 15. juni og koste 1,5 millioner kroner.

- Beløpet er slett ikke avskrekkende, det er en investering, mener ordføreren.

- Hvis folk skal komme til Lillesand i båt, må vi ha en bedre gjestehavn enn vi kan tilby nå. Det vil gi en helt annen kvalitet, større sikkerhet og kapasitet, og frigjøre store deler av bryggene langs kaikanten til folk som skal inn og handle, sier han til avisen.

Etter forslaget fra administrasjonen skal gjestehavna kun bestå av ett flytende anlegg, som går ut ved Røde Kors-huset. Her er det også nærhet til offentlig toalett, dusj og renovasjon. Det skal anlegges en ny flytebrygge på ca. 120 meter, som skal fungere som bølgebryter og gjestehavnsbrygge for større båter og charterbåter. Småbåtene skal ligge ved flytebrygger innenfor, med plass til flere båter enn i dag.

Flytebryggene skal utstyres med vann og strøm, samt nødvendig sikkerhetsutstyr.

Flytebryggene som igger der i dag, skal fjernes og tilpasses «dagparkering» som skal være gratis i tidsrommet 09.00-21.00. Det blir ikke vann og strøm her, og dermed blir kaikanten tilbudt som «billigplasser» for overnatting fra kl. 21.00 til 09.00, heter det i forslaget.

Powered by Labrador CMS