Leverer fart til seilerne

Må ha skikkelig fart for å holde følge med seilkatamaraner…

Publisert

ORACLE har bestilt fire nye RIB-er som skal tjene som support-båter for det amerikanske America’s Cup-laget. I America’s Cup konkurreres det i to typer katamaraner. De største på 72 fot er ennå ikke ferdigstilt, men når de kommer på vannet vil det ikke være uvanlig å se de i mer en 30 knop.

RIBene er av typen Naiad som bygges i Newport, USA. Naiad har produsert RIBer for det private, militære og kommersielle markedet i mer en 30 år og flere av «monster-RIBene» brukes som politibåter i Australia og New Zealand.

ORACLE har bestilt to forskjellige typer. To skal følge katamaranene på 45 fot – AC45. Disse RIBene er 10 meter lange og er designet til å tåle opp til 700 hesterkrefter på hekken.

Men virkelig «værstingene» er det AC72-laget som vil dra nytte av. RIBene er 12,9 meter lange og hver får to Cummins QSB 5.9-liter dieselmotorer på 480 hester, koblet til Mercury Racing NXT1 hekkaggregater. Farten er oppgitt til 50 pluss. Det er grunn til på tro at det er et stort plusstegn…

Ifølge Naiad vil RIBene være godt utstyrt på elektronikk ´siden også. 4G radar og instrumenter fra B&G skal sørge for at supportmannskapet har full kontroll.

Powered by Labrador CMS