Sunseeker Hawk 38:

Lekkerbisken fra Poole

Med italiensk design og doble Mercury R400 vil Sunseeker-nyheten Hawk 38 oppsikt i de fleste havner.

Publisert

Produsenten sier selv at båten er et nikk til fimaets racinghistorikk og med Fabio Buzzi tilbake i folden som designleverandør av sportsbåter til Sunseeker er også linjene i orden. 

Hawk 38 blir den minste modellen i Sunseeker-sortimentet og er kanskje også et «svar» til konkurrenten Princess, som vendte tilbake til markedet for noe mindre modeller med fjorårsnyheten R35. Men sammenligningen skal ikke trekkes for langt. De to hypermoderne, italiensk-designede, engelske luksussportsbåtene er svært forskjellige. 

Sunseeker Hawk 38 har en toppfart på 62 knop med standardmaskinene og for den som ønsker enda litt mer kan båten utrustes med enda kraftige drivverk. Det steppede Fabio Buzzi-skroget er bygget utelukkende med tanke på påhengsmotorer, men hestekrefter er ikke noe stort problem i dag for den som vil åpne lommeboken.

I tillegg har nyheten lånt et par triks fra RIB-verdenen: To Hypalon-pølser er montert fra midtskipet og akterover. Dette gir både ekstra sikkerhet og mer komfortabel gange i tung sjø, ved siden av at tubene naturligvis gjør det mer lettvint å gå til kai.

Hawk 38 er dessuten bygget på en strukturell skumkjerne. Sammen med sidepølsene gjør dette nyheten synkefri og svært stillegående.

Priser er ikke offentliggjort for Hawk 38, som på forsommeren skal gjennomgå omfattende sjøprøver før den ordinære produksjonen starter.

Powered by Labrador CMS