Azimut 50

Lekker og norgesaktuell

Norgesaktuelle Azimut 50 er premierevist i Cannes, og vi har vært om bord.

Publisert

Yachting Festival Cannes (BÅTLIV):

Azimut 50 var opprinnelig 15,88 meter, men den norske forhandleren har fått den ned til 14,99. Dermed kan den også føres om man ikke har kystskipper-sertifikat. Det er god mulighet for at vi kommer til å se denne båten i norske farvann til neste sesong. Den norske forhandleren Italmarin opplyser at prisen for 50-foteren i Norge blir fra åtte millioner kroner.

Ligner 80-foteren

Båten er som båter fra Azimut flest, lekkert utført. Bakgrunnen for båten er at designerne fikk i oppgave å designe en 50-foter som minner om suksessen Azimut 80. Kronen på verket er en stor og lekker flybridge med en dørkflate på 17,5 kvadratmeter. For å lage en sikker adkomst ned til hoveddekket er førerplassen på flybridgen flyttet rett foran leideren, og dermed er det også bedre plass bak den u-formede sofabenken ved siden av føreren på styrbord side.

Vi trekker ned, og vi kan jo begynne helt akter med badeplattformen. Den er hydraulisk senkbar, noe som både gjør det enklere å ta en dukkert og å senke ned vannscooteren eller jolla. Inn til salingen er en stor dobbel skyvedør i glass, og det er lyset som som setter sitt preg innvendig - for her er det store vindusflater som slipper sola inn. Vi møtes av en stor sofagruppe på styrbord side. Lenger framme er førerplassen her nede på styrbord side. Og på babord side er en delikat sittegruppe med et stort spisebord, perfekt for frokosten eller andre måltider, mens tanken er at man etterpå kan trekke akter til den store salonggruppen. Båten preges av moderne interiør på beste italienske vis. Som vi har vært inne på er det store vindusflater, men når man vil ha privatliv er det gardiner som kan trekkes for alle vinduene.

Fortsetter å imponere

Båten gir ikke et mindre lekkert inntrykk når vi trekker ned til båtens lugarer og baderom. Men det første som møter oss, på babord side, er en velutstyrt bysse. Her er alt man trenger for å imponere gjestene med et godt måltid. Det er mulighet for å åpne koøyet, men her er det også kjøkkenvifte for å lede vekk stekeosen.

Akterkabinen er stor og nydelig utført. Store vinduer slipper inn lys fra begge skrogsider, i tillegg til tradisjonelle koøyer. Dobbelkøya er av den større sorten, men det har ikke forhindret at det også gjort plass til nattebord og god bevegelighet på begge sider av køya. Et eget sminkebord har også fått sin plass. Gjestene, eller hvem det blir som bruker forkabinen vil nok heller ikke klage. Her er det også godt med lys som slipper inn, og størrelsen på dobbelkøya er upåklagelig. Skapplass er det bra med i begge kabinene, og selvfølgelig hvert sitt bad.

Mannskap er det også gjort plass for, med egen inngang under benken på akterdekket. Her er det enkel køyeplass og bad.

Båtliv ønsket også å lage en video for å vise våre lesere mer av båten, men den italienske utstilleren var livredd for å slippe journalister til med videokamera. Men vi slapp etter hvert til i Azimut 77S som vi kommer tilbake til seinere i uka. I mellomtiden kan du se bildespesialen fra Azimut 50 i Cannes.

Teknisk

Lengde: 15,88 m (14,99 til Norge)

Bredde: 4,60 m

Vekt: 23,5 tonn

Motor: Volvo Penta D11

Pris: Fra 8 millioner kroner

Powered by Labrador CMS