Legg til med stil

Du er aldri så synlig og sårbar for andre båteiere som når du skal legge til. Frykt ikke, du er ikke alene. Med litt forberedelse og planlegging kan det gå på skinner. Og til deg som bare står og ser på: Kom deg ut på bryggekanten eller opp av cockpiten, hiv ut en tamp eller ta i mot en tamp. Den som ler sist ler som regel best.

Publisert

Noen enkle tips kan gjøre det lettere for deg å legge elegant til brygga i sommer. Start forberedelsene noen hundre meter fra brygga. Heng ut fendere langs siden, og finn fram fortøyningstau. Finn en ledig plass og kjør langsomt mot kaia eller båten du vil legge deg utenpå.

Vind og strøm påvirker båten, så det er en stor fordel å sjekke hvilken vei det blåser før du legger til.  Ellers kan du komme til å feilberegne manøveren. 

Kjør innover mot den ledige plassen med 45 graders vinkel. Gjør klar fortøyninger forut og akterut. Når baugen er inntil kaiplassen kan mannskapet ditt gå i land med fortøyningen forut. I det fortøyningen er festet svinger du rattet helt over til styrbord (høyre) og gir forsiktig gass akterover. Da drar du hekken inntil og fortøyer akterut.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS