Larvik må avlyse sommerens Offshore runde
Larvik må avlyse sommerens Offshore runde

Larvik må avlyse sommerens Offshore runde

Arrangørene av sommerens VM-runde i Offshore klasse-1 må avlyse. Liten interesse fra norske sponsorer er en av årsakene.

Publisert

Løpene var terminfestet til siste helgen i juni. Larvik skulle ta over staffettpinnen fra Arendal som hadde arrangert Scandinavian Grand Prix siden tidlig på nittitallet.

– Vi må dessverre konstatere at det ikke har vært mulig å fremskaffe nødvendig finansiering for gjennomføringen, sier Ottar Eide i Opplev Larvik til Østlandsposten.

Eide skriver at det i flere måneder vært jobbet intenst med sponsorer og andre samarbeidspartnere, men at det har vist seg langt vanskeligere enn forutsatt å skaffe til veie et tilstrekkelig økonomisk fundament. Eide sier videre at avgjørelsen blant annet er tatt fordi man ikke vil risikere at bedrifter og enkeltpersoner blir påført større tap.

– Man har hele tiden vært klare på at et økonomisk fundament må være på plass før gjennomføring er mulig. Så langt har det ikke vært sterk nok vilje fra norsk næringsliv til å satse økonomi inn i dette prosjektet, sier Eide.

Larvik, og selskapet Big Event som skulle arrangere løpene har tegnet en treårskontrakt med det internasjonale båtsportforbundet. Selskapet har ikke gitt opp håpet.  

– Larvik har et godt grunnlag som arrangørsted, og vi vet det vil komme nye muligheter for arrangementer som vil skape mye engasjement og sette Larvik på kartet på en positiv måte, avslutter Eide til op.no.

- Dette er tragisk, en ting er at Larvik ikke kan ta på seg racet, men at ikke Norge kan finne plass til dette er veldig synd, sier Offshore-1 fører Christian Zaborowski. Han er throttleman om bord i Zabo Racings båt.

Heller ikke Pål Virik Nilsen skjønner noe av denne avgjørelsen. På sine hjemmesider, sier Offshore-1 føreren fra Sandefjord at han er overrasket over at dette kommer nå.

Debatten har tatt helt av på Østlandspostens nettsider, og konfliktnivået mellom de som ønsker et slikt arrangement velkommen, og de som ikke gjør det, er ganske tilspisset. 

Sjekk debatten her: www.op.no

 

Powered by Labrador CMS