Lar seg ikke skremme

Måkeskremmere er ikke alltid like skremmende. Vi ønsker lesernes råd og erfaringer om hvordan man holder måkeskiten unna kalesjen.

Publisert

Båtlivabonnement Tore Dahle har sendt inn dette treffende bildet, av en måke som i hvert fall ikke har latt seg skremme av den klassiske måkeskremmeren. På markedet finnes det et stort utvalg skremmere. Og ikke minst har båtfolket funnet frem til mange andre kreative løsninger, som badeball i en snor eller en plastslange fra leketøysbutikken godt synlig i båten.

Et av de siste bidragene er Drittlei, som har fått blandede erfaringer. Googler vi på nett kan vi blant annet lese at om det er en oppfinnelse her i verden som ikke burde blitt oppfunnet og solgt, så er det nettopp Drittlei. Her skal det vissnok ha kommet en ny versjon som skal fungere bedre. Enheten fungerer med en liten bevegelsessensor som setter i gang en lyd som skal skremme måkene vekk fra båten. Har du erfaring med Drittlei, del den med leserne i kommentarfeltet under.

Også er det den klassiske hubroen, som selges i en rekke båtforetninger. Ut fra bildet til Tore Dahle, så kan måkene også bli godt vant med denne plastskapningen.

– Jeg tok bildet på Fusa i Hordaland i april, der jeg har båten om sommeren. Fuglene hekker i området, og kalesjen er et yndet oppholdssted for dem, sier han når han henvender seg til Båtliv, med håp om nye måketips. Har du noen, del dem med leserne i kommentarfeltet under.

Hva er dine erfaringer og råd? Del dem med leserne i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS