Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Lanserer ny marineradio

Icom lanserer denne sommeren en ny marineradio – IC-M506.

Publisert

HOVEDBILDE: Den nye IC-M506. Begge foto: Produktbilder.

Radioen er en fastmontert VHF med innebygget AIS-mottaker. Den innebygde aktive støyreduseringen reduserer bakgrunnsstøy opp til 90 prosent, og forbedrer både utgående og inngående samtaler.

Med plug-and-play-funksjonalitet for NMEA 2000TM kan IC-M506 enkelt koble til et NMEA 2000TM-nettverk og dele data, som for eksempel posisjon, med annet utstyr ombord.

Det to siste minuttene av den sist mottatte sam-talen lagres automatisk. Du kan ”spole tilbake” og spille av mottatt samtale, og dermed ikke gå glipp av noe informasjon.

Med et enkelt brukergrensesnitt og hurtigknapper under displayet kan man enkelt og raskt styre ulike funksjoner. Displayet på 132×96 piksler er stort og lettlest.

IC-M506 er testet og kan være nedsenket i én meter vanndybde i 60 minutter.

Radioen har også 25 W toveismegafon. Når du kobler til en ekstern megafonhøyttaler kan du prate med folk på dekk, eller for eksempel på stranden fra radioens mikrofon, og man kan høre svar via megafonhøyttaleren. Tåkelur kan også brukes.

AIS med MA-500TR kan fås som ekstrautstyr.  Når MA-500TR klasse B AIS-transponder tilkobles kan AIS-målanropsfunksjonen gjøre et enkelt DSC-anrop uten at MMSI-nummer må tastes inn manuelt.

Radioen vil ha en anbefalt veil. pris på 4.995,- inkl. mva