La roen senke seg over innsjøen

Det er ikke bare finnene som kan skryte av tusenvis av innsjøer. Naturområdet og båtparadiset Masuria i Polen har nærmere 2000 innsjøer, som er forbundet med hverandre gjennom kanaler og elver.

Publisert

Masuria er Polens største innlandslandskap, og ligger i den nordøstlige delen av landet, like ved grensen til den russiske enklaven Kalingrad.  Området strekker seg fra sør til nord med et nettverk av sjøer, elver og kanaler som slynger seg gjennom skogen. Med sin spesielle fauna, mange dyrearter og ruiner etter borger og slott tilbake til det 13.århundre er dette et paradis for både naturelskere og historisk interesserte. De mange landsbyene som ligger langs vannet, har de siste hundre årene vært populære feriesteder for båtfolk, fiskere og badeturister. Hvert år arrangeres en rekke konserter og festivaler i flere av småbåthavnene, som også byr på god mat og drikke fra de mange kafeene og restaurantene ved vannkanten.

Lettmanøvrerte båter

Båttypen som leies ut, er såkalte Peni-chetter, som er en etterligning av de gamle franske Peniche-båtene, som ble brukt til å frakte gods på de franske elvene og kanalene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS