Kystjeep for kjøreglade

Nord Star 24 Patrol er en klassisk hardhaus som liker hardkjøring i ruskevær. Nå har finnene nappet dieselmotoren ut av «offshore»-versjonen av Patrol og hektet en påhenger på hekken. Resultatet er en helårsbåt med toppfart på over femti knop og startpris fra 830 000 kroner.

Publisert

I vinter ble i tillegg Nord Star 26 lansert med påhengsmotor, og med to påhengsmodeller i porteføljen har Nord Star åpenbart planer om at nettopp drivverket skal gi verftet et fortrinn i den tøffe konkurransen med Targa og Minor.

Nord Star bygger båter etter suksessformelen som Targa oppfant i sin tid, en layoutløsning som finnene ennå nesten er alene om å følge i alle detaljer: hurtiggående, planende og påkostede helårsbåter med midtplassert «hytte», stort akterdekk, relativt brede gangveier og romslige fordekk – alt på ett plan.

Formelen krever at båtene har en viss størrelse om alle faktorene skal fungere. Targas minste modell, 23.1, har for eksempel en total lengde på 7,66 meter, mens Nord Star 24 såvidt slår 23.1 med sin totale lengde på 7,8 meter. Den romsligere Minor 25 Offshore, som også er omtalt i dette bladet, er til sammenligning 7,85 meter lang.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her