Kvinner i vann i Vollen

Oslofjordmuseet huser for tiden en fotoutstilling utenom det vanlige.

Publisert

HOVEDBILDE: Sensibilità er en fotoutstilling der kvinner i alle aldre er fotografert i vann. [Foto: Morten Jensen]

Du finner slett ikke bare trauste trebåter, bomull-seil og nostalgi i det nye Oslofjordmuseet i Vollen. Tvert imot ønsker avdelingsleder Tron Wigeland Nilsen å gå nye veier og ha et åpent sinn når det gjelder å speile mangfoldet av aktivitet og kultur som er knyttet til Oslofjorden.

Kvinner i vann

Som for eksempel fotoutstillingen «Sensibilità» som åpnet i forrige uke, der fotografen Anne Sophie Nordrum viser 33 bilder av kvinner i alle aldre og fasonger i vann. Et av bildene er tatt på Kon-Tiki-flåten og et i Andesfjellene, men de resterende er tatt i sjøen utenfor Vollen og Børsholmen. De fleste modellene er også lokale, og de er fotografert nakne i vann - drapert i et tynt silkestoff.

Resultatet er særegent og betagende vakkert. I over ett år har fotografen arbeidet med prosjektet, og under åpningen var 150 mennesker tilstede.

Ømfintlighet

– Det har vært et svært givende og utviklende prosjekt å jobbe med. Da jeg startet opp for 12 måneder siden hadde jeg ingen anelse om hva dette skulle ende opp med og heller ikke at jeg skulle oppleve å få så god respons. Jeg har jobbet målrettet, vært tro mot meg selv i forhold til min idé og lagt ned svært mange arbeidstimer. Etter å ha gått svanger med dette prosjektet i 12 måneder ble det en tilfredstillende og smertefri fødsel på åpningen, skriver Anne Sophie Nordrum på bloggen bresson.no.

Sensibilità betyr sensibilitet – følsomhet, ømfintlighet, graden av en nerves evne til å lede inntrykk. Utstillingen vil henge opp frem til 13. september.

Mer kunst

Tron Wigeland Nilsen sa før utstillingen at han var spent på hvordan besøkende ville reagere på møtet med så mange nakne kvinner i Oslofjordmuseet.

– Så langt har vi bare mottatt positive tilbakemeldinger. De som har sett utstillingen er strålende fornøyde. Selv er jeg opptatt av å få mer kunst inn i kulturhistorisek museer, sier Wigeland Nilsen, som røper at det kommer en ny kunstutstilling når Anne Sophie Nordrum plukker ned bildene sine i midten av september. Da er det en tekstilkunstner som skal få slippe til med motiver med maritimt preg.

Powered by Labrador CMS