Kun halvparten kan sjøvettreglene

Mange båtførere kjenner ikke sjøvettreglene, viser fersk undersøkelse. Her finner du reglene.

Publisert

Arkivfoto: Båtliv

En fersk landsomfattende undersøkelse gjort på oppdrag for DNB Skadeforsikring av Respons Analyse, viser at til sammen 55 prosent mener man kjenner svært godt eller ganske godt til sjøveisreglene. 31 prosent oppgir at man kjenner til reglene verken godt eller dårlig, mens 15 prosent oppgir at man kjenner til reglene svært dårlig eller ganske dårlig, melder ANB.

–    Det er alt for mange båtførere som er direkte farlige på sjøen. De grunnleggende sjøvettreglene må alle kunne, og derfor oppfordrer jeg båtførere til å friske opp kunnskapen, sier skadeleder i DNB Skadeforsikring, Anne Stine Eger Mollestad til avisa Nordland.

Mens sjøvettreglene er enkle regler for grunnleggende sjømannskap, er sjøveisreglene de faktiske trafikkreglene til sjøs. Sjøveisreglene er internasjonale regler og gjelder for alle som ferdes i båt.

På tide oppfriske kunnskapene før sommeren? Detaljert informasjon om sjøveisreglene finner du på Lovdata:

Visste du at Båtliv har landets største artikkelarkiv om båt? Du finner over 2000 artikler i Båtlivs artikkelarkiv, deriblant en rekke artikler om navigsjon og sjømannskap. Artiklene er gratis til privat bruk for Båtlivs abonnenter. Besøk Båtlivs artikkelakriv her.

Vil du få magasinet Båtliv levert hjem på døren, og samtidig få tilgang til landets største artikkelsamling om båt? Du kan tegne abonnement her.

Powered by Labrador CMS