Kulturministeren på fjordvisitt
Kulturministeren på fjordvisitt

Kulturministeren på fjordvisitt

Hadia Tajik var invitert for å se hvordan Redningsselskapet bruker den årlige bevilgningen fra Kulturdepartementet.

Publisert

HOVEDBILDE: Hadja Tajik fikk prøve seg som båtfører: Foto: NSSR/ Tonje Krangnes.

 –­ Jeg kan love at vi vil være opptatt av gode vilkår for de humanitære og samfunnsnyttige organisasjonene også i framtiden, sa kulturminister Hadia Tajik da hun besøkte Redningsselskapet mandag.

Tajik, som også er minister for frivilligheten, understreket at de frivillige organisasjonene er en viktig del av beredskapen i Norge. Ministeren var invitert for å se hvordan Redningsselskapet bruker den årlige bevilgningen på 132,5 millioner kroner fra Kulturdepartementet. Pengene kommer fra tippeoverskuddet, og er en kompensasjon for tapte inntekter etter at Norsk Tipping fikk monopol på pengespill i 2006. Ordningen skal nå evalueres, og tippemidlene skal fordeles på nytt. 

Redningsøvelse

Tajik ble hentet på Honnørbrygga i Oslo, og fikk selv prøvekjøre redningsskøyta «Bergesen d.y.»

Kulturministeren fikk overvære ”brann” i en båt og mann over bord, i en øvelse med markører fra Ung Bygdøynes. RS ”Uni Oslofjord”, som er bemannet av frivillige i sjøredningskorpset i Oslo, slukket brannen og berget ungdommen om bord i skøyta.

Trenger bevilgninger

– samtidig uttrykte uro for hvordan evalueringen av tippemidlene vil slå ut for Redningsselskapet.

- For å kunne ivareta sjøsikkerheten i framtiden er vi avhengige av at bevilgningen opprettholdes. Vi ønsker videre dialog om utviklingen av frivilligheten, og vi håper at du og dine kollegaer i Fiskeri- og kystdepartementet og Justisdepartementet snakker godt sammen i forhold til støtten vi mottar, understreket Lind.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS