Kulturelt påfyll over båtripa

Behøver du kulturelt påfyll og er på vei mot svenskekysten. Her er noen av de tingene du kan gjøre de nærmeste dagene.

Publisert

Fish go deep. Räkans dag. Bacyard Babies. Sunset Wibes Ibiza style. Strömstad Milen. Krokstrandfestivalen Man Must Dance. Kostervalsen går. Grenserittet på sykkel. Historien om Strømstads mest kjente forfatter Emilie Flygare-Carlen. Kammermusikkfestival en hel uke til ende på Koster. Konsert med Per Gessle (halvparten av Roxette). Bjørn Torske. Rednex.

Barnas dag på Tjärnø havlaboratorium og akvarie. Barneteater med både Pippi- og Sjørøverforestilling på Daftø Camping. Vandringer i Linne´s fotspor. Sommerteater bygget på historien om Hilma fra Alaska. Kvinnen som var gullgraver i Nord-Amerika, men returnerte til Nordre-Långø rett over grensen sør for Hvaler og bygde opp et et drømmested basert på bygninger- og ideer Hilma hadde sett på sine ferder i Nord-Amerika.

Sånn kan vi holde det gående i flere uker. I de nordlige delene av Bohuslän legger man denne sommeren til rette for stor aktivitet på land for båtfolket. Strømstad og skjærgården rundt er fulle av små og store hendelser for den som ønsker å gjøre noe mer aktivt enn bare å sitte under kalesjen. Henvender du deg til Strømstads turistkontor, har de lettfattelige  oversikter over alt som skjer fra dag til dag gjennom hele sommeren. Spør etter brosjyren som heter sommerprogrammet for Strømstad og Koster. Her er det bare å kysse av.

Det er lagt vekt på at barna skal få mye igjen for en tur til svenskekysten. På Daftø er det barneteater annen hver dag, og Sabeltann har en klar utfordrer i Piratforestillingen på Daftø Camping. Hit kan du også gå med båten. Havlaboratoriet på Tjärnø like utenfor Strømstad kan du også nå med båt. Her har de åpne dager hvor barna kan lære mer om hva som befinner seg under overflaten. 11. og 12. Juli kan du til og med melde deg på Barnas sommerlab. Da får man på to formiddager en stranddag med fokus på hva som finnes der og en i laboratoriet hvor man studerer nærmere det man dagen før plukket med seg fra stranden.

På Koster arrangerer man for fjerde gang kammermusikkfestival i slutten av juli. Da blir hele øya gjort om til en musikalsk vandring i både moderne og tradisjonell musikk, teater og kunstutrykk.

Vi i Båtliv kommer tilbake med flere dypykk fra svenskekysten gjennom hele denne uken. Skulle du ha tips eller ideer til reportasjer beveger vi oss raskt med vår reportasjebåt. Ring oss gjerne på 004790722391, der treffer du redaksjonsjef Frode Pedersen.

Sjekk www.stromstad.se

  

Powered by Labrador CMS