Kulda får skylda

Forskerne gir den kalde vinteren skylden for den store manetforekomsten.

Publisert

UBUDEN SOMMERGJEST: Denne kunne vi klart oss uten.. foto: Axel Nissen-Lie.

Nå har havforskerne funnet forklaringen på hvorfor det i år er så store forekomster av  brennmaneter langs Oslofjorden, Sørlandet og Vestlandet.

Det er den kalde vinteren i hele kystområdet rundt Nordsjøen som har skapt optimale forhold for brennmaneter i perioden fra mars til mai, sier førsteamanuensis Hans Henrik Karlsen ved Universitetets marinbiologiske feltstasjon i Drøbak til NTB ifølge Agderposten.

Selv om vanntemperaturen nærmer seg 20 grader mange steder er det lite som tyder på at de røde manetene vil slippe taket med det første.

Krem som beskytter

Det finnes dog løsninger for deg som likevel vil dyppe deg i fjorden; nemlig solkrem som også skal beskytte mot brennmaneter. Vi har ikke testet disse selv, men flere som har prøvd dette hevder at det fungerer bra.

Trådløse alternativ

Ønsker du et trådløst bad ved kysten bør du legge turen til et av de mange badelandene eller svømmebassengene. I Kragerø finnes det hele tre utendørsanlegg som tilbyr garantert trådløs bading;  Lovisenberg camping og Gunnarsholmen, mens Langesund Badepark lokker med bading både ute og inne. Skottevik camping ved Lillesand tilbyr oppvarmet basseng utendørs.

Drammensbadet er Norges største badeanlegg med både inne- og utebading, mens Oslo har både Frognerbadet.

På andre siden av fjorden har Fredrikstad et stort utendørsbadeanlegg med eget barnebasseng og stupeanlegg.

Flere av byene langs kysten tilbyr bading i sine offentlige svømmehaller. Sjekk kommunenes hjemmesider eller turistsider for mer informasjon.

Powered by Labrador CMS