Krysset Irskesjøen i bil
Krysset Irskesjøen i bil

Krysset Irskesjøen i bil

Fire sprø eventyrere har seilt over Irskesjøen i en modifisert Renault Laguna.Photo Courtesy: www.irishtimes.comPhotographer: Niall Carson/PA Wire

Publisert

De har overvunnet opp til 3 meter høye bølger og diverse lekkasjer for å sliupp å gå til forsikringsselskapet med et heller merkelig krav om bilen skulle synke.

 

Gruppen er helt klart inspirert av et lignende forsøk på BBCs Top Gear-program. De brukte syv timer på strekninge Donaghadee i Nord-Irland til de nådde havnen i Portpatrick i Skottland.

Bilen er laget av læreren Peter Martin, og hadde fått store skumplater rundt hele karosseriet. I tillegg var de utstyrt med en utenbordsmotor for fremdrift og en lensepumpe for å hjelpe til med lekkasjene.

Med tre venner, Carl McConkey, Miles Rick og Mark Farrell, tok han flere prøveturer rundt Copeland Islands utenfor Co Down, før den dristig turen på 38 km lange kryssingen.

Martin, en foreleser i ledelse og styring ved Belfast Metropolitan College, og fikk vel overbevist både elever og andre om at bare man tar styringen så går det meste.

Innsatsen til laget, som ikke ville beskrive seg selv som erfarne sjømenn, ble litt hemmet av alvorlige anfall av sjøsyke forteller ryktene. Men til tross for vedvarende oppkast, bølger på opptil 3 meter, og at de stadig måtte stadig slet med store vannlekkasjer gjennom gass- og klutsjpedalen, nektet mennene å gi opp sin ”bil-båt”.

Powered by Labrador CMS