Krympeplast bedre enn presenning?

Er du lei flagrende presenninger, høye stativer og et stadig jag etter femliters-kanner til å holde alt på plass, kan krympeplast være løsningen.

Publisert Sist oppdatert

I de to siste årene har bruken av krympeplast rundt båter i vinteropplag tatt av. Stadig flere marinaer og båtopplagsplasser investerer i utstyr for å vinterkonservere båten hvor de erstatter de tradisjonelle presenningene med en mer smekker og tettsittende krympeplast rundt båten. Vi har sendt spørsmålet vårt videre til Vollen Slipp, hvor de startet med utprøving av krympeplast i fjor. Svaret gir seg vel egentlig selv når vi skuer utover opplagsplassen på slippen. I år er 95 prosent av båtene på plassen innhyllet i hvit krympeplast. 

– Hvorfor velger dere å gå fra tradisjonelle presenninger til å bruke krympeplast?

– Det viktigste argumentet for oss er at båten står tryggere for vær og vind når den er konservert under krympeplast. Den bygger mye mindre i høyden. Flatene blir glattere, slik at både regn og vind passerer lettere, og det er en stor fordel at snøen glir mye lettere av. For oss har det også den fordelene at vi bruker mye mindre tid på ettersyn av båtene i opplag, sier Jørgen Bråthen ved Vollen Slipp.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS