Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Kritisk for gravid i kantret jolle

Det ble svært dramatisk da en gravid kvinne og hennes ektemann kantret med jolla si utenfor Asmaløy på hvaler søndag. Redningsselskapet måtte kjøre båten sin på land for å komme ekteparet til unnsetning.

Publisert

Ekteparet skal ha vært på vei hjem fra en hyttetur i en 13 fots jolle, da de gikk på skjæret. Båten gikk rundt, og begge havnet i bølgene. Det var sterk vind og store bølger i området da jollen gikk rundt. Brannvesen, ambulanse, redningsskøyta og et Sea King redningshelikopter rykket ut til ulykkesstedet. Redningsmannskapene hadde store problemer med å komme til ekteparet, som var reddet i land på skjæret, skriver NRK.

- Vi måtte kjøre redningsskøyta opp på land for å komme fram til dem. Det var den eneste løsningen vi fant, da sjøen var så kraftig at vi ikke klarte å komme til dem på annen måte, forteller Ronny Pedersen, maskinist på redningsskøyta Sundt Flyer til NRK Østfold.

- Det var mye vind, og vi visste ikke tilstanden på de som var ombord. Det opplevdes som svært dramatisk, forteller Pedersen.

Redningsskøyta er nå på verft i Sverige, der skadene på båten blir reparert.

Ekteparet ble hentet av Sea King redningshelikopter og brakt til sykehuset i Fredrikstad. Mannen slapp uskadd fra ulykken, mens kvinnens tilstand var kritisk. Kvinnen var høygravid, og barnet ble forløst med keisersnitt, ifølge Sykehuset Østfold.

- Kvinnen var kritisk syk, og ble overført til Rikshospitalet i løpet av natten. Barnet ligger i respirator, og blir trolig overført til Oslo så snart det er mulig, opplyser kommunikasjonsrådgiver ved Sykehuset Østfold, Anne Grethe Erlandsen til NRK.

Ved Rikshjospitalet opplyses det at kvinnens tilstand er noe bedret.