Krever utsettelse av dieselavgiften

– Forslaget om dieselavgift på båtdiesel bør stoppes eller utsettes for en konsekvensutredning, krever Kongeling Norsk Båtforbund (KNBF) i et brev til Finanskomiteen.

Publisert

KNBF hevder i brevet at den foreslåtte dieselavgiften vil føre til et inntektstap for kystkommunene på mellom 800.000 og en milliard kroner hvis dieselavgiften fører til gjennomsnittlig ti prosent redusert bruk av båten.

En undersøkelse som Gallup gjennomførte for KNBF for åtte år siden viste at båtfolket la igjen 6,2 milliarder kroner i forbruk langs kysten. KNBF anslår at dette tallet i dag er mellom åtte og ti milliarder kroner. Det poengteres også overfor finanskomiteen at forslaget ikke har vært konsekvensutredet og heller ikke har vært ute til høring.

– Begrunnelsene i statsbudsjettet er basert på en kombinasjon av politisk styrting, løse anslag og estimater, sier generalsekretær Jan H. Syvertsen i KNBF. Han mener regjeringens ønske er å redusere bruken av fritidsbåter, men velger å se bort fra konsekvensene det får for kystnorge,

Powered by Labrador CMS