Kragerø: Midt i smørøyet

Kragerø er et godt utgangspunkt for et av landets flotteste skjærgårder. Vi har Helge Rognli og Petter Jørgensen om bord til en prat på akterdekket i vår sommertokt-båt.

Publisert

Med utgangspunkt fra Kragerø har du tilgang til en fantastisk skjærgård, med flere hundre øyer og småholmer. Det vil si et eldorado for båtfolket som ønsker å finne sin lille naturhavn.

Helge Rognli som en gang var med og startet Visit Kragerø forteller at det er mindre båter nå enn tidligere, men at båtene også er blitt større.

– Stadig flere har behov for å koble båten til landstrøm, og vi ser flere her i byens to gjestehavner, forteller Helge Rognli.

Petter Jørgensen som driver Kragerø RIB har også god kjennskap til skjærgården utenfor Kragerø.

Det er mange flotte steder å besøke. Stråholmen er et eksklusivt sted som jeg gjerne stikker innom, men litt lokalkunnskap bør man ha, for det er mange grunner der.

– Noen av skjærgårdens flotteste strender er i Hellefjorden, ved Berg museum og innover der. Men vi som bor her er gjerne ikke så mye innover. Vi drar utover som til Skrata, Sveigårdsholmen, Rauane, Langøykilen, Skutvikkilen, også Jomfruland da.

– Hvis du tør å utfordre propellen er det mye å velge mellom, sier Jørgensen.

Se hele akterdekkpraten her med mange gode tips og historier fra Kragerø og skjærgården:

Powered by Labrador CMS