Henrik Ibsen er en av båtene i Telemarkskanalen som nå skal gjennomgå en ansiktsløfting.FOTO:FERIEGUIDEN
Henrik Ibsen er en av båtene i Telemarkskanalen som nå skal gjennomgå en ansiktsløfting.FOTO:FERIEGUIDEN

Kraftig opprusting av kanalbåter

Over en periode på tre år skal det brukes 3,6 millioner kroner på å pusse opp kanalbåtene i Telemark, skriver Varden.no

Publisert

En av årsakene til at noe måtte gjøres, var at passasjertrafikken på kanalbåtene har sunket år for år, fra 32.000 i år 2000 til 22.000 i 2005.

Kanalbåtselskapet Skien Dalen Skipsselskap A/S har gjennom flere år sett at deres to fartøyer Victoria og Henrik Ibsen har blitt stadig mer nedslitt. Nå ser styret for selskapet et overhengende behov for å pusse opp de to båtene. En ny forretningsplan for selskapet ble laget i sommer. Den legger opp til å imøtekomme en rekke av de ønskene turistene har gitt uttrykk for å gjøre kanalturen til en finere opplevelse.

Ideen er at det skal være kvalitet i alle ledd. Båtene skal bli mer komfortable. Informasjonslydbåndet skal erstattes av lokalkjente, bunadskledde guider. Tokke og Kviteseid er allerede i gang med å planlegge dette, gjennom at skoleungdom får opplæring gjennom skoleåret med sikte på sommerjobb som guider. ?Maten om bord skal i stor grad være lokalt produsert, og målet er at båtene skal ha ry for den gode maten om bord. ?

Budsjettet for satsingen på båtene er på 1,2 millioner kroner hvert år i tre år framover. Hvert år blir Telemark fylkeskommune bedt om å bidra med 600.000 kroner, mens kommunene Nome, Kviteseid, Skien og Tokke blir bedt om å komme med 150.000 kroner hver. Fylkesrådmannens råd er å si ja til søknaden. En ny forretningsplan for skipsselskapet legger opp til lønnsom drift fra og med 2009. - Telemarkskanalen er en av de enkeltattraksjonene i Telemark som genererer økt omsetning for annet næringsliv, påpeker fylkesrådmannen.

Powered by Labrador CMS