Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Konsertopplevelse utenom det vanlige

6. klassingene ved Holum skole fikk torsdag være med på en helt spesiell konsert med et noe spesielt instrument. Av Marna motoren kan det nemlig lages musikk, skriver nettavisen Lndesnes.

Publisert

Marna motoren lager musikk

Skoleklassen var igår samlet på Mandal Museum for å høre den fengende musikken som Bjørn Charles Dreyer og Hallvard Hagen har laget, av en Marna Motor, produsert i Mandal. Det var en overraskelse for elevene, g ikke minst at "instrumentet" der en klassisk båtmotor laget på Motorfabrikken i Mandal.

Prosjektet er en del av den lokale skolesekken, finansiert av Mandal kommune. Det er et samarbeid mellom kommunen, Vest-Agder-museet og de to musikerne som har laget musikk av Marna Motoren. I 2007 ga de ut plate med musikken.

– Vi tok opp lyden med mikrofon og la den inn på PC hvor vi har bearbeidet den videre. Jeg er vokst opp med Marna Motoren, og synes det er en veldig fin lyd. Den er musikk i seg selv, sier Bjørn Charles Dreyer. – Så synes vi det er fint å bringe det videre i en konsert for elevene, hvor de også lærer om lokal industrihistorie og kystkultur, sier Dreyer til Lindesnes.