Kongen fortsetter som høy beskytter

Hans Majestet Kong Harald fortsetter som beskytter av Redningsselskapet. Dermed fortsetter han en 120 år lang tradisjon, skriver Redningsselskapet på sine nettsider.

Publisert

— Da vi slet med intern uro i 2006, var han så engasjert at han vurderte å la være å fornye beskytterskapet. For Redningsselskapet er beskytterskapet av stor betydning. Sammen med generalsekretæren har han de siste årene vært årlig på audiens på Slottet for å orientere om tingens tilstand i Redningsselskapet, sier president i Redningsselskapet Lars Hellandsjø.

Allerede da Redningsselskapet (eller Norsk Selskab til Skibbrudnes Rednings som det het den gangen) ble stiftet i 1891, var Kongehuset sterkt engasjert. Den norsk-svenske kongen Oscar II donerte personlig 1000 kroner til opprettelsen av organisasjonen og kan derfor regnes som en av Redningsselskapets grunnleggere.

Siden har både Oscar II, Haakon VII og Olav V vært Redningsselskapets høye beskyttere i en ubrutt rekke.

Skøyta som bærer Kongens navn, RS “Harald V” har stasjon på Rørvik i Nord-Trøndelag. Den har siden dåpen i 2003 reddet livet til 29 mennesker, verget 32 fartøyer fra forlis og assistert 2739 fartøy.

Powered by Labrador CMS