Langtest: Buster Magnum Pro.

– Kongen av aluminium

Mange ville nok likt å kunne smykke seg med tittelen vi her bruker. Faktum er at ikke mange har kjøl til å bære den. Buster Magnum Pro kan godt gjøre det, for en bedre åpen allround aluminiumsbåt i denne størrelsen har vi ennå ikke testet.

Publisert

En tøff påstand. Ikke minst mange svenske og finske konkurrenter vil mene vi her har glemt viktige aktører. Ingenting er vel da bedre enn å kunne si at vi brukte fire dager på å finne det ut. I sol, regn, sterk vind, haglebyger og med Mjøsas utfordrende og krappe bølger som test-arena rakk vi over mye. Fra Eidsvoll til Lillehammer tur og retur. I tillegg besøkte vi byene Gjøvik og Hamar og en drøss av vakre gjestehavner. En tur opp til den nye Båssenden gjestehavn ved Mjøsa Ferie- og fritidssenter i Brumunddal rakk vi også. Alt det kan du lese om i en senere artikkel om det å feriere i ”Skibladners” kjølvann. Nå handler det om båten som imponerte oss i all sin røffe og uelegante enkelhet. Nok en gang fikk vi også konstatert at det er viktig med god motorisering tilpasset båt og skrog.

En tidligere båtansvarlig for de amerikanske Navy Seals fortalte meg en gang at ”power is everything” når du kjører båt. Vi la nok litt forskjellig i begrepet, men på mange måter har han rett. En båt som har nok kraft til å gå billig når det er viktig, er et pluss. Det er et like stort pluss at man har krefter nok til å få en planende båt raskt opp i plan; det sparer du mange forbrukskroner og mye utslipp på. Og sist men ikke minst mente han at man kjører sikrere i litt sjø, så lenge motorkraften er såpass at du kan velge en aktiv kjørestil tilpasset bølgehøyde og frekvens. På testbåten vår stod det en 250 hk Yamaha, nok kraft til å bekrefte betydningen av hans konklusjon.

Båten har targabøyle foran midtkonsollen som standard. På vår testbåt var det montert en sprayhood der, som ga god ly når vind og regn kom som piskesnerter rundt oss. Det er god plass også for annet utstyr i bøylen: liten radar, VHF-antenne, lyskaster og eventuelle trollingstativer for fiske. Vindruten er av herdet sikkerhetsglass, som tåler bruk av vindusviskere uten å bli ødelagt. Med midtkonsoll og romslig sitte/stå-brønner både foran og bak, kan du bevege deg fritt og utføre forskjellige aktiviteter om bord. Særlig glad ble vi for de åpningsklare vingedørene fra konsollen og inn mot skrogsiden på hver side. Disse ga utrolig ly for været når det stod på som verst. Det delte også båten inn i to brukssoner: for og akter! At dette er en båt som må appellere til sportsfiskeren i oss, er vi ikke i tvil om. Med en fribordshøyde på 90 cm er det trygt å bevege seg rundt, og sidene i båten er gode og trygge å lene seg til om man skal fiske med stang eller ha bruk i sjøen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS