Gulating lagmannsrett har gitt forsikringsselskapet medhold i erstatningssaken etter båtkollisjonen i 2015.
Gulating lagmannsrett har gitt forsikringsselskapet medhold i erstatningssaken etter båtkollisjonen i 2015.

Øknomisk storsmell for båteier etter kollisjon

En kvinnelig båteier som krevde nær en million kroner i erstatning etter et sammenstøt med på Byfjorden ved Bergen har tapt saken i Gulating lagmannsrett.

Publisert Sist oppdatert

Retten mener det var mannen hennes som førte båten - og i motsetning til kvinnen var ikke han ikke edru da uhellet skjedde.

Det er Bergensavisen som skriver om denne saken.

Bakgrunnen er et sammenstøt mellom en Nidelv 300 Sport og lastebåten MS «Rani» ved Nordnespynten på kvelden 1. februar 2015. Lastebåten fikk kun mindre skader og ingen mennesker kom til skade, men fritidsbåten ble kraftig maltraktert og måtte kondemneres. 

Da båteieren krevde en erstatning på 993 000 kroner nektet forsikringsselskapet å betale. Selskapet mente det var kvinnens mann som hadde ført båten da uhellet skjedde - og han hadde en promille på 1,03. 

Politiet hadde etterforsket mannen for mulig ruskjøring, men saken ble henlagt.

Bevisbyrden er en annen i sivile erstatningssøksmål enn i straffesaker og kvinnen gikk til sak. Hun vant første runde i tingretten, men i ankesaken valgte lagmannsretten å støtte forsikringsselskapet.

Rettens flertall fastslår det er «sterk sannsynlighetsovervekt» for at det var mannen som mannen førte båten. Dette er blant annet basert på vitneutsagn fra folk som hadde sett en mann ved roret da båten gikk fra kai. Mindretallet mener det er uklart hvem som førte båten, men konkluderer med at ekteparet trolig ga uriktig informasjon for å få erstatning. 

I tillegg til å gå glipp av erstatningen må kvinnen betale 147 240 kroner i saksomkostninger.

 

Powered by Labrador CMS