KNBF ønsker vest for alle

Båtfolkets talsmenn mener vest bør påbys i alle fritidsbåter i fart.

Publisert

Generalsekretær Reidar Kjelsrud i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) ber politikerne nå om å ta til fornuften og vedta KNBF og Redningsselskapets forslag: 
 «Alle som er om bord i åpne fritidsbåter som gjør fart gjennom vannet, skal benytte egnet rednings- eller flyteutstyr»

Denne teksten er gjennomtenkt, enkel og kan lages som et tillegg i småbåtloven. Alle definisjonene: «åpen båt», «fritidsbåt», «fart gjennom vannet» som det stilles spørsmål ved, og kveruleres rundt, finnes i Fritidsbåtforskriften (som er EUs fritidsbåtdirektiv) og tilhørende standarder, sier Kjelsrud.

Kaotisk

Han karakteriserer siste ukes avstemninger om vestpåbud i Stortinget for kaotisk, men synes det var en bra beslutning å be regjeringen bredt utrede tiltak for å bedre sikkerheten til sjøs.

Sjøfartsdirektoratet utarbeidet for to år sidne rapporten «sikkerhet ved bruk av fritidsbåt» der vestpåbud var ett av forslagene for å styrke sikkerhet.

Ap fremmet forslag om vestpåbud for båter opp til åtte meter i fart. Miljøpartiet De Grønne gikk inn for forslaget, men kun for motorbåter. Dette ble nedstemt, og SV fremmet så et nytt forslag om påbud av vest om bord i båter opptil åtte meter i fart med barn om bord, og fikk flertall for dette.

Les også: SV fikk støtte for vestpåbud

Stortinget ber regjeringen også vurdere også promille og fart. I dag er promillegrensen på sjøen 0,8, og Sjøfartsdirektoratets forslag er å senke denne til 0,2.

Powered by Labrador CMS