Klosterboats vant leveranse til Kystverket
Klosterboats vant leveranse til Kystverket

Klosterboats vant leveranse til Kystverket

Kystverket har valgt Kloster Patrol P32 som ”lettbåter” til større moderfartøy.

Publisert

- Dette er en bekreftelse og en anerkjennelse på den jobben jeg har gjort gjennom mange år. Jeg innestår hundre prosent for at dette er båter som holder meget høy standard sammenlignet med alt annet som lages i Norge, sier gründer Magnar Reigstad fra Klosterboats.

Foreløpig skal det bygges to båter med opsjon på flere, forteller Reigstad. Han er stolt over oppdraget, og sier Kystverket mente hans båter var best blant flere alternativer.

Båten utstyres også med Magnar Reigstads egenutviklede motor/tunnelkassett, med firebladet propell vridbart propellsystem. Motorpakken er det SABB i Bergen som leverer, og det spesielle propellanlegget leveres av Vestmekan i Nordfjordeid.

Det er Sørkomp i Arendal som skal bygge båtene. Til daglig bygger de kompositt konstruksjoner for bruk i Nordsjøen, og de har tidligere bygget både P28 og  prototypen av P32 for Klosterboats.

-Hvorfor valgte dere P32?

-Grunnen var at vi holder på å fornye flåten vår av store båter. I den forbindelse skal vi ha en utrykningsbåt til våre nye moderskip. Vi har testgrupper blant mannskapet på de forskjellige båtene våre som har fått stilt flere båttyper til rådighet og tøff testing. Deres konklusjon var at Kloster Patrol P32 er den beste for vårt bruk, sier Werner Grov i Kystverket.

Kystverket har krav til gode og praktiske båter med ett løftepunkt, og ellers spekk-krav på en arbeidsbåt.

-Den vil derfor bli tilpasset vår bruk og driftsformer. Hele pakken skal være ferdig levert hos oss i februar 2012, sier Grov.

-Vi krever båter som skal tåle ekstreme forhold. Det mener vi Reigstads båter gjør. Vi stiller også krav til at to av våre mannskaper skal kunne være om bord i 24 timer. Det er ingen som tester båter under så ekstreme forhold som det vi gjør. Den skal brukes kysten rundt, og være med i oljevernberedskapen, sier Grov.

Les mer om båten, og se flere bilder av båten når den blir testet her: http://www.batliv.no/wip4/detail.epl?id=452690

Powered by Labrador CMS